Barkodlu Terazilerin Kullanım Alanları Nelerdir?

Barkodlu Terazilerin Kullanım Alanları Nelerdir

 

 

Teraziler günlük yaşamımızda sıklıkla kullanılmaktadırlar. Ağırlıkların ölçülmesi açısından hayatımızı kolaylaştıran araç gereçler arasında yer alırlar. Terazilerin hem iş kollarında hem de kişisel alanımızdaki önemi oldukça büyüktür. Bir maddenin ya da insan vücudunun ağırlığını ölçebilmek tartılar sayesinde sağlanmaktadır. Bu aletin keşfi olmasaydı, birçok ağır nesneyi ölçmek için herhangi başka bir yöntem maalesef olmayacaktı. İnsanlar tartının öncesinde maddeleri göz kararı ya da el, çeşitli alet gibi şeylerle ölçüyorlardı. 

Tartının hayatımıza girmesiyle birlikte teknolojinin nimetlerinden de faydalanmaya başlamış olması çoğu yönden daha pratik bir alet olmasını da beraberinde getiriyor. Son yıllarda teknolojinin hızlı şekilde gelişmesiyle birlikte terazilerin de çok fonksiyonlu ve daha pratik olduğu gerçeği ortada. Bu yazımızda sizlere barkodlu terazilerin teknik bilgilerinden ve faydalarından bahsetmeye çalışacağız. Aynı zamanda ‘’Barkodlu terazilerin kullanım alanları nelerdir?’’ sorusuna da kısaca değinmiş olacağız.

 

Barkodlu Terazi Çeşitleri Nelerdir?

Barkodlu terazi modelleri genellikle boyunlu ve boyunsuz olmak üzere iki çeşidi vardır. Bunlar:

 

- Boyunlu Barkodlu Teraziler: Boyunlu barkodlu terazilerin ağırlık ölçümlerini gösteren ve üzerinde tuş takımı yer alan uzun ve dik bir çıkıntıları vardır. Bu çıkıntı ölçüm yapanların boyuna yükseklik faydası sağlaması açısından kolaylık yaratmaktadır. 

- Boyunsuz Barkodlu Teraziler: Boyunsuz barkodlu terazilerde ise diğer türde olduğu gibi çıkıntılı bir gösterge ekranı yerine boyun kısmı yer almamaktadır. Boyunsuz barkodlu terazinin gösterge ve numara takımı terazinin hemen üzerinde yer almaktadır. 

 

Barkodlu Terazinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Barkodlu teraziler genel olarak manav, şarküteri, market, pazar esnafı gibi yerel işletmelerde tercih edilmektedir. Paketli ve orta derecedeki ağırlıkların tartılması açısından çok pratik bir terazi çeşididir. Adından da anlaşılacağı üzere tartılan ürünlere aynı zamanda barkod da üretebilmesi açısından küçük işletme sahipleri tarafından tercih edilmektedirler. 

Ürünlere etiket basabilen barkodlu teraziler, terazinin model ve markasına göre değişik teknik özelliklere sahiptir. Etiketlere resim basma özellikleri de vardır. Ortalama bir barkodlu terazinin 5 ila 15 bin arasında ürün barkod hafızası vardır. Barkodlu teraziler hafif ve orta ölçekli oldukları için çoğunlukla 15 kg ve 30 kg kapasiteye sahiplerdir.

Market alışverişlerinde, kasapta ya da pazar alışverişlerinde görmüş olduğunuz terazilerin çoğu barkodlu terazi modellerinden oluşmaktadır. Özellikle perakende satış yapan işletmelerin olmazsa olmazıdır. Ürünleri stoklayıp satan ve aynı zamanda kolaylık olması bakımında barkodlu sistem kullanan esnaflar, barkodlu teraziler sayesinde işlerini kolaylaştırmaktadır.

Barkodlu terazilerin bastığı etiketlerde çeşitli bilgiler bulunmaktadır. O bilgiler ise: ürün adı, paketleme tarihi, satış tarihi, birim fiyat, ağırlık, toplam fiyat, mağaza adı,seri numarası, tarih ve saat şeklindedir. Bu bilgilerin hepsini aynı etiket üzerine sığdırmak zor olacağından dolayı dilediğiniz bilgiyi sınırlı sayıda seçerek barkod üzerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca tüm bu bilgileri terazinin hafızasına kaydedebilirsiniz.

 

Barkodlu Terazi Fiyatları

Barkodlu terazilerin fiyatları ise dolar kuruna bağlı olarak da değişkenlik göstermektedir. Piyasada sıkça kullanılan ve kaliteli olan CAS marka barkodlu terazi fiyatları 2022 yılında 10 bin TL bandından başlamaktadır. Piyasanın genelinde 30 KG CAS barkodlu terazi fiyatı minimum 10 bin TL olarak satılmaktadır. Diğer marka terazilerde ise yine aynı kilogramda 8-9 bin TL bandında barkodlu terazi fiyatları karşımıza çıkmaktadır.

Barkodlu terazi fiyatları hammadde girişi ve üretim maliyetleri sebebiyle genellikle döviz kurundan etkilenmektedir. Bu sebeple her içeriğimizde yer alan tartı, baskül ve terazi fiyatları sürekli olarak değişkenlik göstermektedir.

Kısacası, barkodlu teraziler küçük işletmeler açısından oldukça pratik ve uygun bir ölçüm aletidir. Güncel piyasada hemen hemen her markette kullanılmaktadır.

 

 

Etiketler: barkodlu baskül, barkodlu terazi, barkodlu terazi fiyatları
Temmuz 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR