Çengelli Baskül Kullanım Alanları Nelerdir?

Çengelli Baskül Kullanım Alanları Nelerdir?

Teknoloji çağında elde edilen yenilikler ve gelişimler hiçbir zaman bitmiyor. Hızlı şekilde gelişen teknoloji, iş yaşamında da bizlere kolaylıklar sağlıyor. Uzun yıllardır kullanılan kilo ölçüm aracı olarak bildiğimiz tartılar da teknoloji sayesinde daha detaylı, verimli ve pratik araçlar haline dönüşmüş durumdalar.

Her alanda yaygınlaşan basküllerin çeşitlerini saymaya kalksak herhalde epey uzun bir liste ortaya çıkacaktır. Tartı Market Blog olarak bizler, bu içeriğimizde ise sizlere bilhassa ağır sanayi, kasap ve hayvan kesimhaneleri tarafından tercih edilen çengelli baskülün ne olduğunu ve kullanım alanlarını anlatmaya çalışacağız.

 

Çengelli Baskül Nedir?

Çengel baskül ya da çengelli terazi, adından da anlaşılabileceği üzere ucunda çengel bulunan bir tartım aracıdır. Bu baskül çeşidi her alanda kullanıma uygun olmasa da özellikle sanayi kategorisinde oldukça popülerdir. Ağır yüklerin kaldırılarak tartılması açısından kolaylık sağlamaktadır. Gelişen teknolojiyle birlikte çengelli basküllerin üzerinde bulunan aydınlatmalı lcd panel, detaylı ölçüm bilgileriyle birlikte taşınabilir olmaları kullanıcıları açısından büyük avantaj sağlıyor.

 

Çengelli Baskül Ne İşe Yarar?

Endüstriyel alanlarda olduğu gibi kasaplar ve kesimhaneler tarafından da fazla tercih edilen bir ölçüm aracıdır. Dijitalleşen dünyayla birlikte çengelli basküllerin de artık daha hızlı, detaylı ve doğru sonuç verildiği görülmektedir. Pratik bir araçtır. İş yaşamının oldukça kolaylaşmasına imkan tanır. Ağır yükleri el ile kaldırmak ve ölçümlemek oldukça zordur. Bu gibi insan gücünün tartı işlemi için yetmeyeceği durumlarda devreye giren çengelli baskül sizleri oldukça zorlu işlerden kurtaran bir araçtır. Dağınık, ağır formdaki çoğu maddedi kancasına asarak tartabilmenize olanak sağlar. 

Çengelli basküller aynı zamanda gümrüklerde ve depolarda da kullanılmaktadır. Çuval, dağınık formdaki eşyaları taşıyan kasalar ve koliler gibi ağır yüklerin ağırlığının ölçülmesine aracılık edebilir. Eski tarihlerden bu yana kullanılan çengel tartıların dijital göstergeli olanları da mevcuttur. Geniş stok yelpazesine sahip tedarikçilerin depolarında bulunan bu ağırlık ölçüm araçları dijital göstergeleri sayesinde hem konfor hem de zamandan tasarruf sağlarlar. Bu gibi sebeplerin yanında kullanımlarının basit olması nedeniyle de oldukça tercih edilen kategoride yer alırlar.

Baskül modelleri, inşaat sektöründe de sıklıkla karşımıza çıkarlar. Özellike tuğla, kiremit, çimento gibi çeşitli yapı malzemelerinin üretildiği fabrika ya da işletmelerde ağır yüklerin tartılması işlemlerinde sürekli olarak kullanılmaktadırlar. Üretimden çıkan ağır ürünlerin ağırlıklarının doğru olup olmadığı düzenli aralıklarla kontrol edilir. Bu işlemlerde çengel basküller kullanılır.

Teknik özellikleri arasında darbeye karşı koruma, ağır yüklerin kaldırılmasında maksimum dayanıklılık gibi önemli nitelikler bulunmaktadır. Çengelli baskül, taşınabilir (portatif) olma özelliğiyle kullanıcısına büyük avantaj sağlar. İhtiyacınız olan her konuma götürebilirsiniz.

Çengelli terazilerin elektriğe ihtiyaçları yoktur. Basit kalem piller ile çalışabilirler. Bu nedenden ötürü elektrik tasarrufu sağlarlar. Aydınlatmalı LCD göstergelere sahip olmaları nedeniyle karanlık ortamlarda dahi kolaylıkla en pratik biçimde sonuçlar almanız için idealdir.

Eski tartıların göstergelerinde maalesef aydınlatma yer almıyor. Bu özellik sayesinde az ışıklı ortamlarda veya yaşanan elektrik kesintileri sonucunda ortamın kararması esnasında oldukça işe yarayacaktır.

 

İhtiyaçlarınıza Uygun Tüm Çengelli Baskül Modelleri Tartimarket.com.tr’de!

Gelişen teknolojiyle birlikte işlerinizi kolaylaştıracak birçok çeşit bulunuyor. Güvenilir, kaliteli ve pratik tüm baskül çeşitlerini sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz. İhtiyaçlarınıza uygun her çeşit çengelli ve vinç baskül modelleri Tartimarket.com.tr’de yer alıyor. 

Sadece çengelli terazi değil! Birçok tartı modelini ana sayfamız üzerindeki kategorilerden görebilir, dilediğiniz teknik özelliklere göz atarak, istediğiniz türdeki baskülleri güven içerisinde satın alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: çengelli terazi, çengelli baskül, dikomsan çengelli baskül
Temmuz 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR