Elektronik Tartım Terazisi Çeşitleri Nelerdir?

Elektronik Tartım Terazisi Çeşitleri Nelerdir? - Tartimarket

 

Ağırlıkları ölçmek için kullanılan tartıların tarihi Helenistik döneme kadar uzanmaktadır. İnsanların çeşitli nesneleri ve kendi kilogramlarını tartmak için kullandıkları bu araç, günlük yaşam içerisinde kişisel ya da endüstriyel anlamda birçok fayda sağlamaktadır. 

Tartıların birçok çeşidi vardır. Geçmiş zamanlarda teknolojinin de gelişmemiş olması sebebiyle manuel göstergelere sahip olan basküllerin artık teknolojinin de oldukça ilerlemesiyle birlikte dijital göstergelere sahip olduğunu görüyoruz. Bu içeriğimizde bahsedeceğimiz elektronik tartım terazileri de bu tartı çeşitlerindendir.

Elektronik veya dijital terazilerin kullanım alanları oldukça geniştir. Mavan, kimya laboratuvarları, ağır ve hafif sanayi, kişi gibi her sektör ve her yerde kullanılabilir olan bu tartılar oldukça pratiklerdir. 

 

Dijital Terazi Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Elektronik teraziler veya dijital göstergeli teraziler genel olarak şarküteri, fırın, bakkal, market, balık satıcıları tarafından sıklıkla kullanılırlar. Pazar alışverişine gittiğimiz zaman üzerinde küçük leğen bulunan ve sebze-meyvelerin ölçüldüğü terazi çeşidi elektronik ya da dijital terazidir. Bu tip teraziler, kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadırlar. Üzerinde aydınlatmalı göstergeye sahip olan bu terazilerin fonksiyonel özellikleri de vardır. Birim fiyat, toplam fiyat, kilogram, dara, işlem iptali ve hatta etiket yazdırma özelliklerine de sahiplerdir.

Dijital teraziler her sektörde olduğu gibi çeşitli malların veya ürünlerin ağırlıklarını ölçmek için kullanılırlar ancak yukarıda bahsettiğimiz özelliklere de sahiplerdir. Satıcıların işlerini kolaylaştırmak adına etiket basma özelliğine sahip elektronik teraziler de mevcuttur. Terazilerin model ve markalarına göre fonksiyonel özellikleri değişkenlik göstermektedir.

Elektronik teraziler genel itibariyle çok ağır olmayan ürünler için kullanılır. Ağırlık kapasiteleri yüksek değildir. Bataryalı ya da kablolu olarak iki şekilde kullanıma uygunlardır. Yüksek doğruluk derecesine sahip bu tartıların üzerinde aydınlatmalı göstergeleri de bulunur. Oldukça geniş teknik özelliklere sahiplerdir. Marka ve modellerine göre tercihinize bağlı olarak ethernet girişi, yazıcı bağlantısı, wifi özelliği de yer alabilir. Bazı elektronik terazilerin tuş takımları varken bazılarında ise tuş takımı yoktur. 

Bu terazilerin kullanımlarını daha doğru şekilde sağlamak için üzerine konulan zeminin düz olması gereklidir. Rüzgar, titreyen yüzeyler ya da yamuk zeminlerde ağırlık ölçümünün doğruluğu düşmektedir. Bu da yanlış sonuçlara neden olmaktadır. 

Elektronik terazi çeşitleri arasında hassas teraziler de bulunur. Özellikle kimyevi ürünlerin üretiminde kullanılan bu teraziler en küçük gramajlı ürünleri dahi ölçümleyebilirler. Kimya laboratuvarlarında ya da gıda laboratuvarlarında AR-GE kısımlarında kullanılan bu tartılar, maddelerin içerisinde doğru formülü ölçümleyebilmek için hayati önem taşırlar. Ürünün içerisine eklenecek hammaddelerin gramını hatta miligrama eşit ağırlıklarını ölçmek isteyenler için elektronik hassas teraziler önerilmektedir. Bu sebeple gıda, ilaç, kimya ve kozmetik gibi sektörlerde muhakkak elektronik terazi çeşitleri kullanılmaktadır.

Tartım terazisi için seçim yaparken dikkat edilecek unsurlardan birisi de genel olarak ağırlığı ölçülecek ürünlerin neler olduğudur. Yüksek ağırlıkta ürünler tartmak isteyenler satın alacakları tartının teknik özelliklerine mutlaka göz atmalıdır. Gıda ölçümlemek için ev ortamında tartım yapacak kullanıcılar, ev tipi gıda tartılarını tercih edebilirler. Laboratuvar ortamında endüstriyel bir sektör için elektronik terazi satın alacaklar ise tam elektronik terazi çeşitlerinden hassas terazileri tercih etmeleri daha uygun olacaktır.

 

Dijital (Elektronik) Tartıların Başlıca Avantajları:

 

- Aydınlatmalı göstergeleri ila karanlık ortamlarda görünürlük.

- Yazılımları sayesinde otomatik ölçüm.

- Tam hassas elektronik terazilerde miligram bazında ince ve doğru ölçüm.

- Standart terazilerin aksine daha yüksek doğruluk oranı.

- Niteliklerine göre ürünler için oluşturulabilen etiket yazdırma özelliği.

- Niteliklerine göre internet ve yazıcı bağlantısı.

 

En Kaliteli Elektronik Terazi Çeşitleri Avantajlı Fiyatlarla Tartimarket.com.tr’de!

 

Elektronik terazi satın alma sürecinde tartimarket.com.tr her zaman sizin yanınızda! Tartı Market olarak en avantajlı fiyatlarla çeşitli elektronik terazileri ihtiyaçlarınıza uygun olarak sizlere sunuyoruz. Dilediğiniz teknik özelliklere sahip elektronik teraziyi sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Bunun için ana sayfamızda bulunan Terazi kategorisi üzerinden elektronik terazi çeşitlerine göz atmanız yeterli olacaktır. Ürünlerin içerisinde yer alan bilgilere göz attıktan sonra tercihiniz doğrultusunda güven içerisinde alışveriş yapabilirsiniz. Tartı, terazi, baskül, vakum makineleri ve benzeri birçok araç için doğru adres Tartimarket.com.tr!



 
Etiketler: tartım terazisi, tem elektronik terazi, elektronik terazi, tartı
Temmuz 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR