Paslanmaz Terazi Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Paslanmaz Terazi Nedir? Çeşitleri Nelerdir? - Tartimarket

 

Terazilerin kullanıldığı maddelerden olan plastik ve çelik, terazilerin dayanıklılıklarını ve kalitelerini belirlemektedirler. Bu doğrultuda dayanıklı olmaları hedeflenen ve ağır yükler için kullanılan terazilerde tercihen çelik, nikel, bakır, alüminyum gibi karışımlar kullanılmaktadır.

Plastik hammaddelerin de kullanıldığı teraziler elbette bulunmaktadır ancak tamamen plastikten üretilen tartı çeşidi neredeyse yok denilecek kadar az sayıdadır. Sadece mutfakta kullanılan hassas terazilerin ağırlık ölçme seviyeleri çok yüksek olmadıkları için belirli ölçüde ve yüksek oranda plastikten imal edilmektedirler.

Dayanıklı tartı çeşitleri arasında paslanmaz çelikten üretilen ve ağır yükler için üretilen paslanmaz terazi modelleri de yer almaktadır.

Bu içeriğimizde paslanmaz terazilerin özellikleri, dayanıklılıkları ve kullanım alanlarına dair kısa bilgilendirmelerde bulunacağız.

 

Paslanmaz Terazi Nedir?

Paslanmaz teraziler adından da anlaşılacağı üzere paslanmaz çelikten ve malzemeden üretilen terazilere verilen isimdir. Uzun yıllar boyu kullanım için tercih edilen paslanmaz tartılar yüksek ağırlıklar için uygun tartılardır. Paslanmaz teraziler ağır sanayilerde ve endüstriyel alanlarda tercih edilmektedirler.

 

Paslanmaz Terazi Çeşitleri ve Modelleri

Paslanmaz terazi çeşitleri arasında hassas terazi, paslanmaz tablalı terazi, fiyat hesaplamalı terazi modelleri ve paslanmaz transpalet teraziler bulunmaktadır.

 

- Paslanmaz Hassas Terazi: Paslanmaz hassas teraziler, hassas ve en küçük ağırlık biriminde ölçüm yapmak için en uygun terazi çeşididir. Uzun yıllar kullanıma uygundur. Paslanmaz çelik yapıları sebebiyle son derece dayanıklıdırlar.

- Paslanmaz Tablalı Terazi: Kare ya da dikdörtgen şeklinde tablaya sahip çelik maddeden yapılan bu teraziler genellikle geniş veya uzun türde olan ağır yükleri üzerine konularak ölçümlenmesi açısından kolaylık sağlayan tartı türüdür. Koli, kasa gibi içerisinde ağır yük bulunan malların istiflenerek tartılması bakımından oldukça uygundur. Tartım kısmında bulunan kasa çelikten yapıldığı için oldukça dayanıklıdır. Uzun dirseğinin başında ise göstergesi bulunur.

- Fiyat Hesaplamalı Paslanmaz Terazi: Aşırı yüklere ve darbelere karşı korumaları bulunan ve paslanmaz tablalı terazilere benzeyen bu tartılar, tablalı terazilerin küçüğü olarak da düşünülebilir. Üzerlerinde numaralı tuş düzenine de sahiplerdir. Bu açıdan ürünler tartılırken aynı anda gramına göre fiyatları da hesaplanmaktadır. Bu özelliğiyle birlikte kullanıcılara büyük avantaj sağlar. Tıpkı diğer tartılar gibi şarj edilebilir akü ya da direkt kablo ile kullanılabilirler.

- Paslanmaz Transpalet Terazi: Şarj edilebilir aküsüyle yaklaşık 2-3 günlük kullanım olanağı sağlayan transpalet teraziler, yükleri taşırken aynı anda tartabilir. Bu sebeple iki işi birlikte görebilmeleri avantaj sağlar. Paslanmaz transpalet tartılarda diğer tartılarda olduğu gibi ışıklı led göstergelere sahiplerdir. Ortalama 2 tonluk taşıma kapasitesine sahip bu teraziler, çoğunlukla endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır.

 

Paslanmaz Terazi Avantajları Nelerdir?

Paslanmaz teraziler gıda ile temas edecek hammaddeler için biçilmiş kaftan niteliğindedir. Hassas paslanmaz terazi ile temas edecek ve gıdaların içerisine konulacak maddeler daha hijyenik ve sağlıklı bir etkileşime uğrarlar. Standart terazilerin pas ve küf tutma özellikleri bakımından gıdaların içerisine eklenecek maddelerin bu terazilerle teması sakıncalı olacaktır. Paslanmaz teraziler kolay temizlenebilir ve sağlıklı çelik yüzeyleri ile gıda sektöründe de oldukça tercih edilmektedirler. 

Paslanmaz teraziler tüm sektörlerde kullanıma uygundur. Çelik yapıları nedeniyle diğer terazilere nazaran çok daha dayanıklıdırlar. Bu da paslanmaz terazilerin diğer avantajları arasında yer alır.

Paslanmaz basküller yarı paslanmaz ve tam paslanmaz şeklinde iki türde olabiliyorlar. Bu sebeple paslanmaz baskül satın alacaklar, teknik bilgiler konusunda mutlaka sorgulayıcı ve detaycı olmalıdırlar. Aksi halde ilerleyen süreçlerde oluşacak küçük aksaklıklar akıllarda soru işareti yaratabilir. Özellikle laboratuvar alanlarında ve gıda sektöründe kullanılacak olan paslanmaz mutfak terazileri yiyeceklerle temas edebilir, kullanışlı tartı çeşitlerinden biridir.

 

 

Etiketler: tem paslanmaz baskül, paslanmaz terazi, paslanmaz baskül, paslanmaz tartı
Temmuz 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR